Tucson mildhybrid

5 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DIN NÄSTA BIL BORDE VARA EN SUV

Övrigt - 16 December 2018

I slutet av 1980-talet började SUV:ar få ett mer sportigt rykte och slutade liknas vid fyrhjulsdrivna godsvagnar och militärfordon. Sedan dess har bergsvägar bytts mot stadsgator - men varför har SUV:ar blivit så populära? Vi har listat fem anledningar till varför en SUV borde bli din nästa bil.


1. Attraktiv design

SUV:ar har behållit många grundläggande funktioner från sina föregångare; bilen känns fortfarande igen på den högre markfrigången, men är uppdaterad med en sportigare och mer självsäker design. Det har gjort SUV:ar väldigt tilltalande och mångas favorit.

2. Utrymme och komfort

Vanligtvis är SUV:ar större än andra bilmodeller. Det finns gott om förvaringsutrymme i bilen, bekväma sittplatser och passagerare kan sträcka på benen.

För utökad komfort är sittplatserna högre upp än i andra bilar. Det ger både ett bekvämt insteg och en lyxig känsla. För att utmana SUV:ars kapacitet ytterligare kan du fälla ned baksätet och expandera lastutrymmet.

3. Fyrhjulsdrift vid behov

Fyrhjulsdrift innebär att bilens alla hjul får drivkraft samtidigt, vilket bland annat underlättar bilens stabilitet vid kurvtagning och på halt underlag. De flesta SUV:ar har vad som kallas ”automatiskt inkoppling av fyrhjulsdrift”, vilket innebär att bilen bara driver på bakaxeln - bakhjulen - när det behövs. Vid okomplicerad landsvägskörning är bilen bara framhjulsdriven, eftersom det sparar bränsle.

En SUV med modern fyrhjulsdrift ger dig därmed ett bra grepp vid behov, men kan samtidigt köra bränsleeffektivt när väglaget är stabilt. Tillsammans med högre markfrigång upplevs en SUV därför ha mer terrängliknande köregenskaper.

4. Trygghet och funktion

Förutom storleken och mer utrymme så har moderna SUV:ar ofta många säkerhetsfunktioner för ökad trygghet. Döda vinkeln-varnare och adaptiv farthållare är exempel på funktioner som uppskattas av många.

Även de höga sittplatserna skapar en säkrare körning, eftersom sikten blir bättre. Med en större och bredare position på vägen ökar bilens stabilitet. Det gör att den kan hantera sämre väglag bättre, både i högre och lägre fart.

5. En bil för alla situationer

I en SUV ryms det du behöver få med dig, den senaste tekniken och moderna säkerhetsfunktioner. Samtidigt har alla passagerare den plats som behövs. Det finns både mindre och större SUV:ar, samt el- och bensindrivna modeller. En SUV är helt enkelt en bilmodell som inte kompromissar med något, vilket gör den perfekt i alla lägen.

5 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DIN NÄSTA BIL BORDE VARA EN SUV
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se