Artikel billigast att aga prop 930x500

SE UPP FÖR DOLDA BILKOSTNADER

Bilnyheter - 2 Februari 2016

Det är lätt att tänka att en bils prislapp ger dig all info du vill ha. Men tyvärr döljer det sig stora skillnader i ägandekostnaderna bakom den där prislappen. Det här har oberoende KVD/Bilpriser.se bestämt sig för att reda ut sanningen i – och i30 och i40 Kombi blev vinnarna i undersökningen.

Det är svårt att hålla reda på vad en bil egentligen kostar i längden. Prislappen säger nämligen inte allt, utan därefter kommer det kostnader för försäkring, service, bränsle, skatt och värdeminskningen som sker innan du ska sälja bilen. Självklart är det här en labyrint för en bilköpare att reda ut, så därför har oberoende KVD/Bilpriser.se bestämt sig för att göra en undersökning för att ta reda på sanningen.

KVD/Bilpriser.se sammanställde den totala ägandekostnaden under en treårsperiod för 20 kombibilar från modellår 2012 – och resultaten var slående! Den dyraste kombibilen var 50 procent dyrare att äga än den billigaste! Bara försäkringarna skiljde sig mellan 15 000 och 37 000 kronor mellan modellerna, och dyrast att äga i längden var märken som har marknadsfört sig som övre premiumklass.

Så vilka var billigast att äga sett över en treårsperiod? Hyundai i30 och i40 Kombi! (Se oberoende KVD/Bilpriser.se:s undersökning här.)

– Det känns fantastiskt kul att våra bilar hamnar så pass bra i rankningen. En låg ägandekostnad betyder hög kvalitet, då försäkrings- och servicekostnader blir låga. Så det här är ett kvitto på att Hyundai levererar bilar som ger ett bekymmersfritt bilägande, säger Roland Bägén, marknadschef på Hyundai i Sverige.

Uppdatering 2018: i40 Kombi har utgått ur vårt sortiment.

i30-Kombi-compare

Upptäck vad nya i30 Kombi kan erbjuda just dig.

Om du bygger din egen version av bilen ser du vårt utbud av olika utrustningspaket så att du enkelt kan välja det som passar just dig.

Bygg din bilLäs mer om bilen

SE UPP FÖR DOLDA BILKOSTNADER
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se