Artikletopp bild ioniq bast i test

EXPERTERNAS VAL – IONIQ ÄR BÄST I TEST

Bilnyheter - 2 Februari 2018

Med den fina utmärkelsen Årets elbil 2017 visar IONIQ-familjen ännu en gång att det här är elektrifierade bilar som faller experterna i smaken – och sticker ut i konkurrensen.

Tredjeplacering i Miljöbästa Bil 2018.

Fossiloberoende, energieffektiva och säkra. De kraven ställde Gröna Bilister, som rankat miljöbilar på den svenska marknaden i 20 år, på de nominerade. De 40 bilmodeller som nominerats poängsattes sedan av en expertjury på 8 personer, enligt samma system som används i tävlingen Årets Bil i Europa. IONIQ electric blev framröstad till tredje bästa bil för privatperson med normal ekonomi.

"Det är otroligt hedrande att ta emot denna utmärkelse från Gröna Bilister. Tillsammans med övriga priser som IONIQ vunnit är det ett tydligt besked på att Hyundais miljöbilar redan från start är bland de bästa både i Sverige och världen", säger Tobias Joelsson, PR & Communications Manager på Hyundai Sverige.

Läs mer om utmärkelsen här.

gronabilister

Årets elbil 2017.

"För att ha byggt en elbil som är det närmsta man kommer att åka flygande matta". Med den motiveringen har juryn utsett IONIQ electric till Årets Elbil 2017, i tuff konkurrens med Renault Zoe R400 och Tesla Model X100D. IONIQ electric imponerar med sin energieffektivitet, som gör att bilen får en räckvidd i klass med bilar med betydligt större batteri.

– Vi är otroligt stolta och tacksamma över att få det här priset. IONIQ electric är byggd för att vara extremt energisnål utan att göra avkall på körglädje, design, säkerhet eller uppkopplingsmöjligheter, säger Tobias Joelsson, PR- och informationschef på Hyundai.

Läs mer om utmärkelsen här.

Vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017.

Som vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017 har IONIQ electric fått ta emot en av branschens mest ärofyllda utmärkelser. IONIQ electric var en av de tio bilar som testades i hård konkurrens med bland annat Tesla Model X och Volvo V90.

– Det är ett prestigefyllt pris och bland de bästa betygen en bil kan få. Det känns såklart jättekul att populära Hyundai IONIQ uppmärksammas, säger Roland Bägén, Marknadschef på Hyundai.

Läs mer om hela testet här.

Toppbetyg i säkerhet.

IONIQ har fått fem av fem stjärnor i säkerhet av den oberoende trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP. Där utnämndes IONIQ till den säkraste bilen bland små familjebilar

(Best in class cars of 2016) och fick toppbetyg i fyra kategorier: Skydd av vuxna, Skydd av barn, Fotgängarskydd och Förarstödssystem.

Bäst i test i Auto Motor & Sport.

Som om det inte vore nog blev IONIQ också bäst i Auto Motor & Sports omfattande elbils- och hybridtest. IONIQ Electric fick bäst poäng totalt i de tre kategorierna som omfattade allt från ekonomi till kvalitetskänsla.

”Har du tjänstebil, använder den som pendlarfordon och har möjlighet att ladda hemma är IONIQ electric det självklara valet. Rena rama sparbössan!” skriver tidningen.

IONIQ-familjen utsedd till Bra val.

IONIQ electric är en av de fem elbilar som klarar kraven och tar plats på Folksams lista över 2018 års Bra val, vad gäller trafiksäkra och miljömässigt hållbara nybilar. Flera av konkurrenterna inom elbilar uppfyller inte försäkringsbolagets stränga krav på till exempel autobroms som standard. Utöver

säkerhetskraven får Bra val-bilarna inte heller släppa ut mer än 99 gram koldioxid per kilometer alternativt drivas med gas eller etanol. Även laddhybriden IONIQ plug-in, klassas som Bra val av Folksam.
Här kan du se hela listan.


ioniq hybrid

IONIQ hybrid

Drivs av både en bensinmotor och en elmotor. Batteriet laddas under körning genom att återvinna rörelseenergi.

Pris från 259 900 kr

Förmånsvärde fr. 807 kr/mån*

Bygg bilenLäs mer
ioniq hybrid

IONIQ plug-in

Laddhybriden drivs av el när du väljer det och bensin när du behöver det. Batteriet laddas under körning eller via sladd.

Pris från 319 900 kr

Förmånsvärde fr. 923 kr/mån*

Bygg bilenLäs mer
ioniq hybrid

IONIQ electric

Drivs av en elmotor med ett batteri som laddas via sladd. Under körning återvinns rörelseenergi vid inbromsning.

Pris från 374 900 kr

Förmånsvärde fr. 1 132 kr/mån*

Bygg bilenLäs mer

Sätt dig bakom ratten på en IONIQ.

Lämna dina uppgifter här så blir du kontaktad för att få svar på frågor eller boka in en provkörning.

Anmäl intresse

*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Provkorning thankyou

Tack!

Vi har tagit emot din intresseanmälan och kontaktar dig så snart vi kan.

EXPERTERNAS VAL – IONIQ ÄR BÄST I TEST
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se