Tucson alex gustafsson 1 toppbild

JAKTEN PÅ KICKARNA

Biltest - 9 Maj 2016

Lugna aktiviteter är inget för Alexander Gustafsson. Han brinner för actionfyllda resor som ofta tar sin början i en Tucson - en bil som är perfekt för de äventyrslystna.

Första gången Alexander Gustafsson provade trailrunning blev han så utmattad att han spydde.
– Det var otroligt jobbigt. Men att jag mådde så dåligt efter passet sporrade mig att prova igen. Säger någon att jag inte kan göra något måste jag bevisa motsatsen, säger Alexander som nu, två år senare, tränar fyra till sex löppass i veckan.
Trailrunning innebär att du springer på stigar i skogen, och för Alexander är det här den ultimata motionsformen.
– Skogen är dessutom ett perfekt ställe att öva funktionell styrka på. Ute i naturen finns det tusentals olika övningar du kan göra. Möjligheterna är betydligt större än i ett instängt gym, säger han.
Att sporten ger ett endorfinpåslag är en välkommen bonus till någon som har korsat Madagaskars täta djungel och kört motorcykel från Nordkap till Kapstaden. Att ingen tidigare hade korsat Madagaskar utan guide och bärhjälp fungerade enbart som extra krydda.

Och för att resan till Sydafrika skulle bli mer spännande bestegs så klart de högsta bergen i de länder som passerades.
– Det var min kompis som ringde och frågade om jag ville åka motorcykel till Sydafrika. Jag svarade ja med en gång, säger Alexander som vid tillfället aldrig hade suttit på en motorcykel.
Att addera extra krydda till livet har blivit en livsstil. När Alexander en tidig helgmorgon åker till Roslagsleden för att springa är motorcykeln sedan länge historia. I stället är det SUVen Tucson som står för den extra hettan. De bekväma, tempererade sätena är välkomnande, och värmen i ratten tinar frusna händer. Att svänga ut ur fickparkeringen är en enkel match då bilen är utrustad med den allra senaste teknologin.
– Bilen fickparkerar bättre än jag, säger Alexander och skrattar.

DET HÄR GILLAR ALEXANDER MED TUCSON

Filhållningsassistansen. Det generösa lastutrymmet. Parkeringsassistansen. Snygg design. Den arablå färgen.

Den aktiva parkeringsassistansen är långt ifrån Tucsons enda finess. Bilen, liksom Alexander, tackar aldrig nej till utmaningar. Den erbjuder lyx och komfort såväl vid stadskörning som på utmanande vägar. När Alexander lämnar stadens ljus bakom sig får han nytta av ytterligare en säkerhetsfunktion. Tucson är utrustad med starka LED-kurvljus som underlättar mörkerkörningen.
– När jag svänger ökar ljuset i den riktning som jag kör mot. Det känns tryggt.
Efter en härlig dag med löpning i vacker terräng, fikapauser i soliga skogsgläntor och svettiga övningar är det dags att åka tillbaka mot Stockholm. När Alexander lutar sig tillbaka i det lyxiga sätet konstaterar han att Tucson är en perfekt äventyrskompis.
Lika säkert som Tucson rullar är att Alexander kommer att fortsätta att krydda sin tillvaro med träning.

– Känslan efter ett träningspass är helt fantastisk och stämningen är euforisk. När jag kommer hem har jag gjort mig förtjänt av en pilsner, säger han.
Äventyrsresorna kommer även de att fortsätta.
– Det är möjligt att jag kommer att trappa ner lite, men jag kommer aldrig att åka på en vanlig solsemester.
I skrivande stund packar han inför nästa stora äventyr. Tillsammans med sin flickvän ska han återvända till Sydafrika, den här gången för att vandra på bergskedjan Drakensberg.
Den 22 mil långa vandringen på hög höjd tar vanligtvis cirka tio dagar, men de tänker genomföra den på sex.
– Vi tar bara med mat som räcker så länge, dessutom måste vi hinna ner så vi inte missar starten. Vi har nämligen anmält oss till ett 25 km långt trailrunninglopp precis efter.


Jbel Toubkal

Åk till Marocko och bestig Jbel Toubkal. Atlasbergens högsta topp ligger 4 167 meter över havet och bjuder på fantastiska upplevelser. Bergsbestigningen är relativt enkel för en tränad person och tar mellan fem och sju dagar.

Svenska fjäll

Svenska fjällen är ett underbart resmål. Det spelar egentligen inte så stor roll vilken led du väljer, alla är fantastiska. Men väljer du Kungsleden och Kebnekaise kan du känna dig säker. Leden är lika välbesökt som vacker.

Ultra-Trail du Mont-Blanc

Är du ute efter en ännu större utmaning ska du satsa på Ultra-Trail du Mont-Blanc. Alploppet går genom Frankrike, Italien och Schweiz och bjuder sammanlagt på cirka 10.000 positiva höjdmeter.

TEXT: ANNA HULTBERG, FOTO: SOPHIE ODELBERG


TUCSON

Djärv formgivning, smart teknologi och en exklusiv premiumkänsla. Det är några av skälen till att nya Tucson gör succé. Sätt dig bakom ratten på den starka SUVen och upplev njutningen i en storslagen körupplevelse.

Mer om bilen

Några av funktionerna i Tucson

• Autobroms. • Kollisionsvarning. • Dödavinkelvarning. • Varning för korsande trafik vid backning ur parkeringsficka. • Aktiv filhållningsassistans. • LED-kurvljus • Huvlyftsystem/Fotgängarskydd. • Navigationssystem (inkl.backkamera i 8” display. • Panorama soltak. • Eluppvärmd ratt

Bygg din bil
JAKTEN PÅ KICKARNA
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se