Hyundai le fil rouge concept  16

LE FIL ROUGE - VÅR NYA DESIGNSATSNING

Bilnyheter - 9 September 2018

Konceptbilen Le Fil Rouge är vår framtida designsatsning och faller under vårt nya designtema, ”Sensuous Sportiness”. På svenska översätts “Le Fil Rouge“ till ”den röda tråden”. Namnet återspeglar visionen att vår designhistoria, nuvarande design och framtid är sammankopplade. Genom en harmoni mellan proportion, arkitektur, styling och teknik, vill vi skapa ett känslomässigt värde som väcker intresse.

Proportion

Le Fil Rouges design är baserad på det gyllene snittet - ett vanligt matematiskt förhållande som finns i naturen. Det här gjorde det möjligt för våra designers att skapa en estetiskt tilltalande komposition.

En unik stil för proportion uppnås genom en lång hjulbas, stora hjul och korta överhäng. Avståndet från framhjulets center till vindrutans bas ger ett bekvämt körläge samtidigt som en högre midjelinje kompletterar det övergripande utseendet.

Le Fil Rouge är en nytolkning av Hyundais design-DNA och baseras på varumärkets historiska Hyundai Coupe Concept från år 1974.
Luc Donckerwolke, Executive Vice President & Head of Hyundai Design Center.

Arkitektur

Med Le Fil Rouge har vi använt ett nytt tillvägagångssätt som gör att fordonets ljus genererar ett dynamiskt utseende och skapar ett intryck av framåtriktad rörelse. Bilens främre och bakre takstolpar samt taket är smidigt sammansatta - som om bilen är ritad med en enda linje.

Den yttre sensuella sportigheten återfinns i bilens interiör för att skapa samma känslomässiga värde inne i fordonet som utanför fordonet.

Inredningen skiljer dessutom på behov mellan förare och passagerare. Det främre passagerarsätet maximerar komfort vid långa resor genom mer rymligt benutrymme, medan förarplatsen är utformad för optimerad ergonomi.

Arkitekturen för bilen betonar djupet samtidigt som det skapar en lugn, rymlig och bekväm resmiljö för alla i bilen.

Styling

Le-fil-rouge

Ett av målen för oss har varit att skapa ett fordon som på avstånd genast kan identifieras som en Hyundai. Det uppnåddes genom att skapa en sensuell men samtidigt harmonisk design där konkava och konvexa former är noggrant komponerade.

Bilen känns även igen genom sin breda front i kombination med en uppdaterad kaskadgrill - vårt signum.

Teknik

Hyundai Le Fil Rouge Concept (25)

En viktig princip för oss är att skapa en design som möjliggör en sömlös upplevelse. Ventilationssystemet har inspirerats av flygplan, och högteknologiska tyger samt trä används i stor utsträckning för att skapa vackra, luftiga former.

Det finns även en panoramaskärm som, i kombination med haptisk teknik (möjligheten att genom simulation kunna röra digitala objekt) framför föraren, ger tillgång till bilens olika inställningar.

LE FIL ROUGE - VÅR NYA DESIGNSATSNING
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se