Nexo top image2 3 compressor

NEXO - VÅR HELT NYA ELBIL

Miljö - 25 Januari 2018

Nästa år lanseras vår andra elbil med en bränslecell som använder vätgas som energibärare, alldeles nya NEXO. Tack vare den effektiva energiomvandlingen i bränslecellerna har den en räckvidd på 750 km och tankas på ca 5 minuter. Det gör NEXO till en klass för sig. NEXO tar även ett stort steg i riktningen mot att vara en självkörande bil, då flertalet av funktionerna är anpassade för autonom körning.


Som en del av vårt mål att vid 2025 ha introducerat 18 miljöbilar på den globala marknaden, lanserar vi snart nya NEXO. Den revolutionerande elbilen drivs av vätgas och har avancerade förarassistanssystem (ADAS), visar att NEXO verkligen tillhör framtidens transportmedel. Funktioner som självparkering och filhållningsassistans gör att NEXO tar steget mot att vara självkörande. Den vätgasdrivna bilen bevisar på så sätt att även en modell med nollutsläpp klarar av de energikrav som autonoma funktioner innebär.

Eftersom bränslecellerna omvandlar vätgas till el genom en kemisk process sker ingen förbränning, utan värme och vatten är de enda biprodukterna. Dessutom har bilen ett strömuttag som gör att bilen kan fungera som en alternativ energikälla, till exempel för behovet av elektricitet i en husvagn. NEXO renar även den luft som går igenom bilens system från partiklar, vilket kan minska fint damm med 99% och därmed förbättra luftkvaliteten.

Upplev framtidens teknik


Blind-spot View Monitor

NEXOs Blind-spot View Monitor är en helt ny funktion på marknaden. Vid filbyten visas NEXO bakifrån och från sidorna på en skärm mitt på instrumentpanelen. Systemet använder vidvinkelkameror placerade på bilens båda sidor för att täcka de vinklar som inte syns i vanliga back- och sidospeglar. Funktionen gör det möjligt för dig att fokusera på vägen framför även när du byter fil, eftersom du slipper vrida på huvudet.


Remote Smart Parking Assist

Vi introducerar en Remote Smart Parking Assist funktion, vilken tillåter NEXO att själv både parkera samt köra ur en parkeringsplats, utan någon förarassistans. Genom en knapptryckning på nyckelbrickan kan NEXO tack vare RSPA till och med backa in i en parkeringsplats medan föraren står bredvid bilen.


Lane Following Assist

NEXO är även den första av våra bilar som är utrustad med Lane Following Assist, vilket innebär att bilen automatiskt anpassar styrningen så att den är centrerad i rätt fil. LFA kan hålla NEXO centrerad vid hastigheter från 0 till 145 km/h både på motorvägar och stadsgator.

nexoavlang

I NEXO har vi satsat på att förbättra lufttillförselsystemet, tanktiden, räckvidden och prestationsförmågan på höga höjder. Dessutom har den generella effektiviteten och bränsleekonomin utvecklats. NEXO har även förbättrad kraft och hållbarhet, jämförbara med bensindrivna bilar.

Flertalet av NEXOs funktioner är dessutom utvecklade för och anpassade efter autonom körning och NEXO blir den första modellen att användas när vår testprocess med Aurora påbörjas senare i år.


Vill du veta mer?

Missa inte de senaste nyheterna från oss! Hur vill du helst bli uppdaterad?

NEXO - VÅR HELT NYA ELBIL
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se