Santa fe suv

PRIVATLEASING – VI REDER UT VANLIGA FRÅGOR

Bilnyheter - 1 Juli 2016

Får jag köra min privatleasade bil utanför Sverige? Privatleasing blir allt mer populärt men vad är det som gäller när man vill privatleasa sin bil egentligen? Vi reder ut de vanligaste frågorna inför sommarsemestern.

Privatleasing är både enkelt och bekvämt, du får en ny bil till en fast avgift varje månad och behöver varken ansöka om lån eller betala en insats. Du behöver heller aldrig bekymra dig om bilens andrahandsvärde eller oroa dig för att sälja bilen när det är dags att byta. Under 36 månader kan du köra 4 500 mil, och exempelvis service ingår redan i baspriset. Helt enkelt ett perfekt sätt att ha exakt koll på sina utgifter. Efter 36 månader lämnar du bara tillbaka bilen till

bilförsäljaren som tar en titt på körsträckan och att inget onormalt slitage har förekommit – sedan kan du åka hem – eller ta ut en ny bil.

Några av de vanligaste frågorna när det kommer till privatleasing handlar just om vad som händer när avtalet löper ut, och framför allt vad onormalt slitage innebär samt hur man kan undvika extra kostnader för det.

i30-kombi-side

PRIVATLEASA
i30 Kombi

Ta del av rymliga utrymmen, tidlös design och smarta funktioner.

Till privatleasing Bygg din bil

ioniq-plug-in-side

PRIVATLEASA
IONIQ plug-in

El när du väljer, bensin när du behöver. Kör längre sträckor och bidra samtidigt till en bättre miljö.

Till privatleasing Bygg din bil

ioniq-hybrid-side

PRIVATLEASA
IONIQ hybrid

Roligare körning med lägre utsläpp och klassledande lastutrymmen.

Till privatleasing Bygg din bil

Enstaka, mindre skador som stenskott, repor som kan poleras bort och mindre bucklor som kan åtgärdas utan omlackering, är typiska exempel på normalt slitage. Repor som går ända ner i den underliggande metallen eller bucklor som påverkar bilens utseende är däremot exempel på onormalt slitage.

För att ta hand om din bil på bästa sätt, både invändigt och utvändigt

finns det en hel del smarta tips att tänka på. Till exempel kan du minska risken för stenskott med 80 procent genom att öka avståndet till bilen framför.

Privatleasing är därmed skapat för att vara så enkelt som möjligt för kunden. Men vi ser ändå till att reda ut alla frågetecken här. Hör av dig till chatten här på sidan om du undrar något mer!


Vad ingår i privatleasingpriset?

I månadshyran ingår vald modell, finansiering, värdeminskning och service enligt generalagentens rekommendationer. Dessutom kan du göra eventuella tillval som till exempel försäkring, vinterhjul och metallicdesign. Allt är framräknat utifrån kundens val av löptid där standarden är 36 månader, och en körsträcka på 4 500 mil.

Kan avgiften höjas under avtalstiden?

Nej, vi tillämpar en fast månadshyra för att du som leasar ska känna dig helt trygg.

Kan jag avbryta avtalet när jag leasar en bil?

Den som leasar kan själv inte avbryta ingånget avtal. Däremot kan man du alltid kontakta levererande återförsäljare för att lyssna om det finns möjlighet att returnera bilen. Det finns även möjlighet att överlåta avtalet till någon annan om finansbolaget godkänner dig efter en kreditbedömning.

artikelbild-privatleasing-vanliga-fragor-detalj2

artikelbild-privatleasing-vanliga-fragor-detalj1

Hur mycket kostar det om jag kör längre än 4 500 mil?

Det är ingen fara! Vid slutet av perioden betalar du i så fall en kostnad per övermil på 10 kronor, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil.

Får jag köra bilen utanför Sverige?

Du kan resa fritt inom Norden. Ska du däremot resa utanför Norden men inom Europa, behöver du ett skriftligt intyg som du kan få via från Hyundai Finans Kundtjänst, tel: 08-50 60 51 25.

Får jag låna ut bilen till någon annan?

Ja, men endast till familjemedlem.

Kan jag ändra bilmodell under kontraktstiden?

Nej, det är avtalad modell som gäller under avtalstiden.

Hitta Hyundaihandlare med privatleasing.

Hitta handlare

Anmäl intresse

*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Provkorning thankyou

Tack!

Vi har tagit emot din intresseanmälan och kontaktar dig så snart vi kan.

PRIVATLEASING – VI REDER UT VANLIGA FRÅGOR
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se