12079286 10154306277793135 6405444965330596412 n 3

ROBERT GUSTAFSSON GILLAR SIN NYA TUCSON

Biltest - 2 Februari 2016

Sveriges roligaste man lägger många mil bakom ratten varje år – och gör det helst i en Hyundai. Nu har Robert Gustafsson bytt upp sig från Hyundai ix35 till nya Tucson. Se klippet där han berättar om bilen och sina spännande filmprojekt.

Det är aldrig lågsäsong för Sveriges mest uppskattade komiker – oavsett årstid har Robert Gustafsson tusen järn i elden. Nu har skådespelaren dessutom blivit delägare till restaurang Park Hermina i Kalmar. Det innebär ännu fler bilresor till staden där han länge har satt upp sina sommarrevyer. Sedan många år kör Robert Gustafsson Hyundai – och nyligen bytte han upp sig till nya Tucson.
– Jag körde ix35:an förut. Tucson är ju lite modernare i looken och ännu mer bekväm faktiskt – och den lastar bättre, säger Robert Gustafsson.

Därför väljer han Hyundai

Han anger många goda skäl bakom valet av bilmärke.
– I mitt fall handlar det om att transportera sig säkert, snabbt och bekvämt. Jag tycker att Hyundai motsvarar förväntningarna, framförallt att man vet att man alltid kommer fram. Jag tycker nästan att tillförlitligheten är det viktigaste med en bil – att den aldrig sviker dig. Där är Hyundai väldigt bra. Sedan ska det vara tyst i kupén och det ska vara bekvämt. Och bilen får inte dra en jäkla massa bränsle heller, utan den ska ju vara snål samtidigt, säger han.

Ofta kör Robert med mycket prylar i bilen, från rekvisita och kläder till inspelningsutrustning. Då kommer det stora lastutrymmet väl till pass – och bilens elmanövrerade bagagelucka.
– När jag kommer i bilen så har jag ofta en mobil i handen, två väskor i den andra – och kaffe eller en varmkorv i munnen. Och när jag in i med sakerna i bakluckan så finns det ju en automatisk bakluckeöppnare. Den har jag haft mycket glädje av kan jag säga.

Tucson innebär ett stort steg framåt för Hyundai, bland annat avseende bilens utrymmen och teknik. Robert Gustafsson anser dessutom att Tucson känns som en premiummodell bakom ratten.

– Nu har jag ju kört Hyundai väldigt, väldigt länge i arbetet. Det är en väldig skillnad nu på kvalitén – utvecklingen har gått starkt framåt. Det är en oerhörd premiumkänsla i den här bilen jämfört med för fyra, fem år sedan. Det är jämförbart med vilket premiummärke som helst egentligen – om inte bättre, därför att den dessutom är mycket pålitligare än de andra, säger Robert.

En underbar jävla jul - omslag

En intensiv regissör

Just nu är Gustafsson aktuell med ”En underbar jävla jul”. Med cirka 400 000 biobesökare på en månad är filmen en klar succé. Robert torde vara van vid framgångar, men han berättar att det fortfarande känns viktigt att vinna publikens gillande. Redan för 1,5 år sedan började han bearbeta manus tillsammans med filmens regissör Helena Bergström. Efter det följde en hård och intensiv inspelning med många sena nätter.

– Att ha Helena Bergström som regissör är ungefär som att jobba med en iller på speed – och en väldigt verbal sådan dessutom, säger Robert.

Han berättar om ett tillfälle då Helena Bergström bad skådespelarna att börja, men plötsligt insåg att hon själv var med i scenen. Regissören kröp under kamerorna, smög upp i sin stol och började agera. Tyvärr hade hon glömt att ta av sig sina hörlurar.
– Vi stirrade på henne länge och sa, ”ska du verkligen ha på dig de där”. Så var det ofta, att hon kröp mellan stativen och skrek. Det var en regi som kom överallt ifrån, från golvnivå och från andra rum. Hon är ju väldigt intensiv alltså – det låter väldigt mycket när hon regisserar, säger han.

Robert betonar dock att Helena Bergström är en mycket bra regissör – öppen, chosefri och ödmjuk. Perfektionisten Gustafsson vet dock inte hur arbetet upplevs från det andra hållet.
– Jag har aldrig hört någon våga säga hur det är att samarbeta med mig. Jag hoppas att det är ganska lätt. Jag brukar säga att jag är som ett Kinder-ägg – det tar ett jäkla tag innan man får av papperet, men när man lyckas med det så får man väldigt mycket, säger han.

TV-succén blir film

Gustafsson bygger också vidare på tidigare framgångskoncept. Nu skrivs en uppföljare till succén ”100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Ett annat efterlängtat projekt är filmen om Morran och Tobias. Robert berättar att det har uppstått en slags hysteri omkring den dysfunktionella duon och deras rivningskåk.
– Folk började tatuera sig med deras ansikten och lägga upp hemsidor med technolåtar på temat – och det blev någon slags stor folkrörelse på något sätt. Det går busslaster ut till det där huset där vi spelade in. De sliter med sig inredningen hem som souvenirer, de har kickoffer där. Det är helt hysteriskt. Det var liksom svårt att sätta punkt där, så vi sa att vi gör väl ett försök till. Vad kan hända mer? Så nu sitter vi för fullt på någonting som ska bli en film om Morran och Tobias – och eventuellt också en tv-serie, säger han.

Robert Gustafsson kör Hyundai Tucson - vid bil

Robert Gustafsson - Morran och Tobias

Började som ett tvillingpar

Robert berättar att hela projektet började som ett experiment, och ett svepskäl för honom och Johan Rheborg att få jobba tillsammans igen. Och den gamla magin fanns kvar.
– Vi hade tänkt göra dem som två tvillingar från början, sådana där enslingar som bor ensamma i någon skog i Värmland. De skulle de vara väldigt arga på varandra och väldigt osams om allting. Men så kom vi på att det är roligare om det är en mamma och en son, säger Robert.

Han berättar att inspirationen kom från de skräpiga villor som man ofta ser på landsbygden. Vilka är människorna som bor där? För ändamålet inskaffades Morran och Tobias legendariska rivningskåk. Tyvärr var huset minst lika obekvämt som det såg ut på tv.
– Att spela in Morran och Tobias är ingen glamorös tillvaro. Jag minns att förra gången som vi spelade in gick filmteamet utomhus för att värma sig – i november, för det var så fruktansvärt fuktigt och kallt. Det luktade rök och gammal fisk, och allt vad vi hade kastat omkring oss under den här inspelningen, säger Robert Gustafsson.
Förhoppningsvis kan alla fans få se den nya filmen lagom till jul nästa år.

Tle ara blue 1024 12

Se Robert Gustafssons Tucson

Kolla in nya Hyundai Tucson. Den crossover som hyllats av pressen, skapat försäljningsrekord – och även vunnit bilintresserade Robert Gustafssons gillande.

ROBERT GUSTAFSSON GILLAR SIN NYA TUCSON
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se