Hyundai ioniq electric and google home compressor

PRATAR DU MED BILEN ÄN? DET GÖR VI!

Innovation - 6 Mars 2018

Röststyrda assistenter har blivit ett globalt fenomen. Flera ledande teknikföretag erbjuder nu en sådan assistent; Apples Siri, Googles Assistant, Amazons Alexa och Samsungs Bixby. Som en följd av det har andelen bilfunktioner som förare kan kontrollera via röststyrning ökat - en ny teknik där vi har varit och är i framkant.


Föreställ dig att du kör på en motorväg med din familj. Plötsligt uppstår det alltför välbekanta behovet av att hitta en bensinstation för att få mat, bensin eller ta en toalettpaus. Istället för att börja fumla med din smartphone eller titta på en karta och ta dina ögon från vägen framför dig, skulle du enkelt kunna trycka på röstkommandoknappen på ratten och säga "Hitta närmaste bensinstation".

Navigationsapplikationen, exempelvis Google Maps, kommer då att rita rutten och ge dig vägbeskrivning via bilens infotainment-skärm, samt röstinstruktioner ur högtalaren. Det är ett exempel på att röststyrning är smidigt - det gör körupplevelsen både enklare och säkrare.

KONA-electric-connected-8tum-feature

En stadig ökning

I bilindustrin ökar antalet nya modeller med röststyrning stadigt. Analysföretaget IHS Markit uppskattar att nästan 90 % av nya bilar kommer att ha någon typ av röstigenkänningskapacitet år 2022, och 75 % av dem kommer också att erbjuda molnbaserad röstkontroll tillhandahållen av företag som Amazon, Google och Microsoft.

Vi var först med att introducera Android Auto

Bland de största biltillverkarna tillhör vi de som varit i framkant när det gäller röststyrning. I maj 2015 blev vi den första bilproducenten i hela världen att införa Android Auto-teknik i en av våra bilar: Hyundai Sonata i USA. I januari 2016 var vi bland de första tillverkarna att ta in Android Auto på den europeiska marknaden. När Android Auto kommer till den svenska marknaden är flera av våra modeller förberedda för den tekniken.

2016 var även det år som Hyundai Motor började presentera Apples CarPlay-teknik i sina fordon.

Apple CarPlay erbjuder samma funktion och röststyrning som Android Auto, men är utformad för ägare av Apples iPhone och dess iOS-operativsystem. Funktionerna inkluderar möjlighet att ansluta sina enheter till bilens display, samt komma åt tredjepartsappar. Dessutom kan förare använda de apparna via röstkontroll.

Under körning kan användare till exempel skriva och skicka textmeddelanden, lyssna på musik via appar som iTunes eller Spotify, eller ange en destination att navigera till – allt via bilens inbyggda mikrofon.

Nya i30 image grid 3/3 carplay

På den svenska marknaden är Apple CarPlay tillgängligt i:

Röststyrning gör körupplevelsen både enklare och säkrare.

Röststyrning i hemmet i USA

I USA, där röststyrda assistenter i hemmet har blivit allt vanligare, har vi kommit ännu längre. Vi blev den första biltillverkaren att ansluta bilar med hemmet 2016, med hjälp av Amazon Echos smarta högtalare och Hyundai's Blue Link®-teknik för Amazons Alexa.

Hyundaiägare i USA kan nu bekvämt låsa, låsa upp och starta sina fordon från sitt vardagsrum, kök eller sovrum med röstkommandon. Blue Link®-tekniken gör det även möjligt för amerikanska ägare av Hyundai IONIQ electric och plug-in, att enkelt starta och stoppa laddningen av sina bilar genom att ge deras Amazon Echo simpla röstkommandon.

ioniq-electric-image-1

IONIQ-plug-in-vinter-artikel-imagegrid-1

I april 2017 introducerades även Blue Link®-tekniken för Googles Google Assistant i USA. Med hjälp av systemet kan Hyundaiägare i USA med Google Assistant nu exempelvis ställa in bilens navigationssystem för att rita en rutt till önskad destination innan de ens har lämnat huset.

Om Hyundaiägarna vill fika kan de säga till sin smarta högtalare i Google Home: "Google, säg till Blue Link att skicka adressen till närmaste Starbucks till min Santa Fe." Google svarar då med föreslagen adress och ställer in bilens navigationssystem utefter ditt svar.

PRATAR DU MED BILEN ÄN? DET GÖR VI!
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se