45128019 2192408324412428 4501343764517748736 n

SÅ FUNGERAR EN HEAD-UP DISPLAY

Teknik - 19 September 2018

En transparent skärm som presenterar den information du behöver - utan att du behöver titta någon annanstans än på vägen. Med en head-up display blir din körning en unik upplevelse.


Head-up display är en form av förstärkt verklighet (eller augmented reality, AR). Den använder teknik som kombinerar människans sinnesintryck med intryck från data, presenterad i realtid på en transparent skärm.

Tekniken är ursprungligen utvecklad för militärflyg. Sedan 1950-talet har den hjälpt piloter att smidigt kunna se höjd och hastighet, utan att behöva flytta blicken från luftrummet framför dem. Den transparenta skärmen är placerad på instrumentbrädan framför föraren och kan bland annat hjälpa dig navigera. Allt för att du inte ska behöva flytta din blick från vägen, samtidigt som du får en körupplevelse utöver det vanliga.

Få smidig koll på bilens köregenskaper

Skärmen aktiveras via en knapp bredvid ratten och försvinner när den inte används. För att säkerställa synligheten för varje förare går det att justera skärmens vinkel och höjd. Den har dessutom utvecklats för att på bästa sätt klara av olika ljusförhållanden, och går att se även om det är ljust ute.

Via en head-up display kan du få information om hastighet, navigeringskommandon, bilens bränslenivå och varningar från bilens säkerhetssystem. Utöver information om bilens köregenskaper kan du se inställningar för bilens radio och ljud.

KONA - först ut med den nya skärmen

KONA front acid

KONA - en helt ny SUV-upplevelse

  • KONA är den första bilen från oss som använder vår nya head-up display
  • En kompakt-SUV skapad med vardagslyx i tanken, med en självsäker design som utmärker sig
  • Med detaljer som en förstklassig ljudanläggning från KRELL utstrålar KONA exklusivitet

kona-electric-modell-3

KONA electric - vår nya eldrivna SUV

  • Även KONA electric har vår helt nya head-up display
  • Som den första helt eldrivna kompakta SUV-en att lanseras i Europa är KONA electric en banbrytande nykomling
  • Utrustad med aktiva säkerhetsfunktioner och modern teknik för ökad körglädje
SÅ FUNGERAR EN HEAD-UP DISPLAY
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se