Ioniq sa   fungerar den

SÅ FUNGERAR LADDHYBRIDEN

Bilnyheter - 13 September 2017

Hur fungerar uppladdning? Vad innebär supermiljöbilspremien? El som drivmedel är på stadig frammarsch och för dig som går i tankarna att välja en laddhybrid uppstår säkert en del frågetecken på vägen – här reder vi ut kundernas 7 vanligaste frågor.

1. Hur fungerar en laddhybrid?

En laddhybrid kombinerar en vanlig förbränningsmotor med en uppladdningsbar elmotor. I IONIQ plug-in kan du välja mellan två lägen: Eldriftsläge, där körningen sker på bara el i upp till 120 km/h och med en räckvidd på upp till 63 km, eller båda motorerna i kombination i hybridläget. Om elen tar slut så drivs bilen av bensinmotorn.

2. Var kan jag ladda min laddhybrid?

Du kan ladda batteriet i någon av laddstolparna som finns längs Sveriges vägar. Du kan också ladda batteriet hemma via vanlig hushållsel med hjälp av en laddbox som Hyundai tagit fram i samarbete med Vattenfall. Laddboxen gör att laddningen hemma både blir snabb och säker.
Läs mer om laddboxen här.

3. Hur laddar jag?

Laddning av IONIQ plug-in fungerar precis som laddningen av en mobiltelefon. Det går att ladda bilen hemma via ett vanligt uttag för hushållsel, men vi rekommenderar starkt att du installerar laddboxen som vi har tagit fram i samarbete med Vattenfall. Dessutom går det att ladda på laddstationer som finns över hela landet (dock ej snabbladda). Laddningstiden varierar beroende på hur urladdat ditt batteri är men framförallt vilken effekt du laddar med. En batteriindikator berättar när laddningen är klar, men du kan avbryta laddningen när som helst.

4. Hur långt kan jag köra på en laddning?

Med IONIQ plug-in kan du köra upp till 63 km på el innan bensinmotorn tar över och du får samma räckvidd som en vanlig bil.

5. Vad innebär förmånsbeskattning?

Om du använder din tjänstebil privat måste du betala skatt för det, eftersom det anses som en skattepliktig förmån. Det kallas för förmånsvärde. Om du har en miljöbil som tjänstebil får du ett rabatterat förmånsvärde.

6. Vad har IONIQ för förmånsvärde?

IONIQ electric och IONIQ plug-in har ett attraktivt förmånsvärde på 933 kronor per månad och förmånsvärdet för IONIQ hybrid ligger på låga 1 350 kronor i månaden.*

7. Hur fungerar supermiljöbilspremien?

Den som köper en IONIQ plug-in kan få en supermiljöbilspremie som betalas ut av Transportstyrelsen och motsvarar upp till 20 000 kronor. Supermiljöbilspremien omfattar personbilar med mycket låga utsläpp av växthusgaser (max 50 g CO2/km).


Artikeltips från Hyundai Magazine.

Läs fler artiklar om IONIQ.

IONIQ-familjen-bast-artikelbild

IONIQ-familjen är bäst i test

Vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017, utsedd till Bra Val av Folksam och toppresultat i Euro NCAP:s säkerhetstest. IONIQ-familjen fortsätter att imponera.

Läs artikeln

vanliga-fragor-om-elbilar-artikelbild

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Allt fler blir intresserade av elhybrider, laddhybrider och elbilar men det är lätt att bli förvirrad av alla begrepp. Vi svarar på de vanligaste frågorna.

Läs artikeln


Så funkar hybridtekniken.

IONIQ hybrid och plug-in.

1-hybrid
1. Start / låg hastighet. Elmotor (EV Mode).
3-hybrid
3. Medel till hög hastighet / jämn fart. Bensin- och elmotor.
2-hybrid
2. Acceleration / uppför. Bensin- och elmotor.
4-hybrid
4. Inbromsning / nedför. Rörelseenergi återvinns.

Upplev din IONIQ plug-in.

Bygg din IONIQ plug-in Boka en provkörning

IONIQ-plug-in-transparent

IONIQ plug-in

Laddhybriden IONIQ plug-in drivs av el när du väljer det och bensin när du behöver det. Klassledande räckvidd på eldrift upp till 63 km och alla moderna bekvämligheter du kan tänka dig.

Bygg din bilLäs mer om bilen

Undrar du något?

Vill du få hjälp att välja utrustningspaket eller få svar på knepiga frågor?

Vi finns i chatten till höger eller i nedan kanaler kl 8-18 på vardagar för att hjälpa till!

SÅ FUNGERAR LADDHYBRIDEN
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se