Den unika elbilen ioniq artikel toppbild

STÖRSTA BILTRENDEN JUST NU - PRIVATLEASING

Trendspaning - 1 Juli 2016

Sällan har en trend slagit till så hårt och så snabbt i bilbranschen som privatleasing! Under 2016 har siffrorna för personer som leasar sin bil stigit till nästan 25%, nu är alltså nästan var fjärde ny bil privatleasad.

Det började som ett smidigt sätt att hyra tjänstebilar men har nu vuxit till att vara enormt populärt för privatpersoner. Privatleasing innebär att du kör en ny bil till en fast månadskostnad – utan någon handpenning. Självklart har det här enkla sättet att köra runt i en ny bil blivit väldigt populärt. Under första delen av 2016 har privatleasing stått för cirka 25 procent av de privata nybilsregistreringarna.

Privatleasingen bidrar till att det ser ut att bli ett nytt rekord för nyregistrerade bilar i Sverige under 2016 enligt statistik från Bil Sweden.
– Vi kommer av allt att döma att få ett nytt rekord för bilar i år. Förklaringen ligger bland annat i en stark konjunktur, positiv utveckling på arbetsmarknaden med ökad sysselsättning och låga varsel och dessutom rekordlåga räntor. En annan faktor är det ökade intresset för privatleasing, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

2009 valde 3 140 svenskar privatleasing, vilket då utgjorde 3,3 procent av de privata nybilsregistreringarna. 2016 har andelen mångdubblats.

Anledningarna till populariteten är flera. Ett bilköp är en stor affär. För många kan det kännas skrämmande att låsa ett så stort penningbelopp i ett fordon. En förutsättning är dessutom att köparen kan lägga minst 20 procent i handpenning. Men med privatleasing kan man köra en ny bil utan att lägga handpenning – dessutom ingår exempelvis fordonets service. Samtidigt slipper föraren oroa sig för modellens värdeminskning.

– Det här är ett perfekt sätt att ha exakt koll på sina utgifter. Du betalar en fast avgift varje månad och föraren behöver inte fundera på bilens andrahandsvärde. Du väljer helt enkelt den modell du gillar, som passar dig bäst, säger Roland Bägén, marknadschef på Hyundai Bilar.

Med Hyundai Privatleasing får du 36 månaders eller 4 500 mils bekymmersfritt bilägande. När avtalstiden upphör återlämnar du bilen inklusive all utrustning till återförsäljaren. Förutsatt att bilen har ett normalt slitage och att körsträckan stämmer med den överenskomna så tillkommer inga extra kostnader. För en liten extrapeng kan du vässa modellernas utrustningsnivå.

i30-kombi-side

PRIVATLEASA
i30 Kombi

Ta del av rymliga utrymmen, tidlös design och smarta funktioner.

Till privatleasing Bygg din bil

ioniq-plug-in-side

PRIVATLEASA
IONIQ plug-in

El när du väljer, bensin när du behöver. Kör längre sträckor och bidra samtidigt till en bättre miljö.

Till privatleasing Bygg din bil

ioniq-hybrid-side

PRIVATLEASA
IONIQ hybrid

Roligare körning med lägre utsläpp och klassledande lastutrymmen.

Till privatleasing Bygg din bil

Hitta Hyundaihandlare med privatleasing.

Hitta handlare

Anmäl intresse

*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Provkorning thankyou

Tack!

Vi har tagit emot din intresseanmälan och kontaktar dig så snart vi kan.

STÖRSTA BILTRENDEN JUST NU - PRIVATLEASING
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se