Sara ohman testar tucson proportion 290x160

TRÄNINGSPROFILEN SÄTTER TUCSON PÅ PROV

Biltest - 3 Februari 2016

Hinderlopp och maratons – allt fler svenskar väljer att lämna staden och ge sig ut för att hitta nya utmaningar, nya naturupplevelser. Men det gäller att ha en bil som ständigt är redo för äventyr. Träningsprofilen Sara Öhman valde att sätta nya crossovern Tucson på prov, till ett trailrace i Norrland.

De senaste åren har hälsotrenden svept in med begrepp som trailrunning, maratonlopp, hinderbanor och crawl. Men kanske handlar trenden inte bara om en önskan om ett mer aktivt liv, utan även om sökandet efter stunder av välmående. Att komma närmare naturen, närmare sinnenas intryck med dofter av skog och känslan av hav.
Det här upplever träningsprofilen Sara Öhman, som till vardags arbetar med digital marknadsföring men även driver träningsbloggen "Willdothis" med tre väninnor.
– Jag är som lyckligast när jag är i skogen och springer. Det är där jag laddar energi och hittar tillbaka till en balans, säger Sara Öhman.
En del av naturupplevelserna handlar också om att lämna sin vardag, kanske även lämna staden, och ge sig ut för nya äventyr i att bestiga

okända berg, cykla mountainbikes längs med nyfunna stigar, och utforska ett landskap man tidigare inte har varit bekant med. Sara är en av de svenskar som gärna kör långt för träning eller tävling. Så länge vädret tillåter lämnar hon storstaden i stort sett varje helg för nya träningsupplevelser i naturen.
– Jag trivs otroligt bra i Stockholm, med folkvimlet, alla branschkollegor och utbudet av restauranger. Jag kan inte kalla mig för en friluftsmänniska, men ibland vill man bara ta sig ut i skogen. Jag tror att det är en allmän trend – folk älskar det urbana livet men de längtar också ut i det fria. Det behöver inte betyda att man flyttar ut från Stockholm, utan det kan handla om att fjällvandra några dagar eller att åka längdskidor på vintern, säger Sara Öhman.

Tucson vid sjö

artikel-sara-ohman-crawl-2

artikel-sara-ohman-crawl-4

En viktig del av att njutningsfullt kunna hitta nya äventyr är så klart även ett färdmedel som enkelt tar en dit. En bil som smidigt kan fyllas med såväl skidutrustning som träningsombyten är den perfekta kompanjonen för ett liv fyllt av upplevelser. Med komfort i kupén och en skön körupplevelse går långresorna från en nackdel till något man ser fram emot. Och med avancerade teknologiska funktioner förhöjs både säkerheten och den trygga känslan av att bilen samarbetar för att göra det bästa av färden.
Allt det här är komponenter som nya crossovern Tucson från Hyundai hyllas för, så självklart ville Hyundai se vad träningsälskaren Sara Öhman skulle tycka om bilen. Det var dags för Sara att sätta Tucson på prov.
Målet för färden var ”Bollnäs Trail Race” i Saras hemstad, att få ge sig ut på säsongens sista crawl, och att få känna doften av höstlöv utan bruset från Stockholmstrafiken i bakgrunden.

Sara Öhman kör Hyundai Tucson

Sara Öhman i Tucson

En crossover är ett bra val för personer som både behöver hantera stadstrafik men även vill ge sig ut på mer utmanande vägunderlag, så Tucson passade storleksmässigt perfekt. Sara körde genom de stockande köerna i Stockholm, ringlade sig norrut längs E4:an och nådde snart ett Hälsingland som med röda löv och krispig luft gjorde sig redo att möta hösten. Här fanns skogarna där Sara i ung ålder lärde sig köra rallybil, med grus och lera som underlag.
– På ”rallyvägarna” var bilen väldigt lätt att styra och den svalde alla ojämnheter. Jag kände knappt underlaget och då är ändå vägarna riktigt dåliga. Vid trail-loppet parkerade vi på en åker och det gick hur bra som helst. Vi körde även in på en timmerväg och vände bilen på en liten plan som skogsägaren hade plöjt upp. Den var täckt av djup sand och jag var helt säker på att vi skulle fastna, men med fyrhjulsdriften märktes det knappt, säger Sara Öhman.

Crossovern imponerade redan från starten i Stockholm, med hög komfort under långresan.
– Exteriören är väldigt fin och när jag satte mig i bilen så slogs jag av hur rymlig den var. Man sitter högt upp med bra utblick runt om. Sätena var väldigt sköna med en bra körställning. Jämfört med min lilla bil är Tucson helt fantastisk när man sitter i bilköer, säger hon.
Med Tucson har Hyundai satsat stort på ergonomi och Sara uppskattade allt från bilens okomplicerade gps till reglagens logiska placering.  
– Allt var tillgängligt på något sätt. Med en ny bil är man van vid att behöva leta efter reglade och sådant, men här kändes det instinktivt – det var bara att sträcka fram handen, säger hon.
I och med att Sara körde bilen så fick hon nöja sig med att testa baksätet vid klädombyten, men andra intygade att benutrymmet var imponerande.
– Mamma hoppade in i baksätet och sa att det var det bästa hon varit med om. Hon sa att ”den här måste vi ha nästa gång”. Min pappa sa ”här i Hälsingland gillar man Hyundai, för det är en rejäl bil”. Båda tyckte att Tucson hade ett väldigt tjusigt utseende, säger Sara.

Sara Öhman springer

Tle ara blue 1024 12

HUR SKULLE DU BYGGA DIN TUCSON?

Skapa din drömbil, precis som du vill ha den.

Sara Öhman i Tucson - 2

En annan styrka är Tucsons bagageutrymme som sväljer 513 liter med uppfällda säten. Med ”en svensk klassiker” i bakhuvet försöker Sara simma så ofta hon kan och våtdräkten var given i packningen på resan. Till detta kom bland annat fem par skor och ett par stövlar.
– Bilen hade verkligen en bra lastkapacitet. Det var jätteskönt att jag kunde rada upp allt prydligt i bagageutrymmet. Det var inga problem trots att vi var tre personer som åkte på helgäventyret. Och jag älskade att bakluckan öppnades och stängdes automatiskt. Det var mycket i och urstigning i bilen under helgen, så det var underbart, säger Sara.
Hur gick det då i trail-tävlingen?
– Det var väldigt roligt och det gick över förväntan. Jag kom i topp-10 i alla fall – och det är extra kul att få springa i skogen där jag vuxit upp, säger Sara Öhman.

Här kan du se mer av crossovern Tucson

Sara Öhman porträtt

Tucson i solnedgång

Sara Öhman kör Hyundai Tucson

TRÄNINGSPROFILEN SÄTTER TUCSON PÅ PROV
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se