Tim header image

ÄVENTYRAREN TIM LORENTZÉN

Biltest - 28 April 2016

I vardagen kan jag lätt känna det som att jag inte har tid för saker, men när jag kommer bort får jag utrymme för ny inspiration. För kreativiteten är det lika viktigt som att vara i den skapande processen. Att varva ned. Det är inte bara målet som räknas utan hela upplevelsen från att man går ut genom dörren tills att man är tillbaka. Upplevelsen är hela vägen.

Min drömresa just nu är en roadtrip till Lofoten i Norge. Jag skulle vilja packa bilen full med campingutrustning, stormkök och surfbrädor och ge mig iväg.

Jag har gjort surfresor till andra platser men aldrig dit. Det är både klimatet och naturen som lockar. Mixen av berg, hav, skog och fridfullhet. Men även såklart själva surfandet. Det är en del av min identitet. Det är där jag kommer från, det jag gjort under min uppväxt och en motivation till flera av mina resor.

Jag har nästan alltid rest själv, det har varit ett medvetet val att göra det. Då är man inte i en bubbla där det är svårt att släppa in folk utan är öppen för kontakt.

Nu är det ett par år sedan jag reste som mest. Det har blivit mer vardag. Jag har lägenhet och kontor i Stockholm…en flickvän som jag bor med. Jag skulle vilja ta med min henne till Lofoten. Vi är båda rastlösa och vill alltid ha något nytt att längta till. Det är viktigt för oss det här att ha något att se fram emot och att planera nya äventyr tillsammans.

Vi har redan varit iväg jättemycket ihop. Vi har seglat i Grekland, åkt skidor i Österrike och campat på Gotland. Senast var vi på Maldiverna.

Jag tycker att det betyder extremt mycket att komma iväg – det är lika skönt som att komma hem igen när vi varit borta.


Hur var det att köra Tuscon?

– Det är en av de skönaste bilarna jag kört. Lätt att ha att göra med och den känns trygg både som sommarbil och vinterbil. Det passar perfekt med mitt yrke för jag har alltid så mycket utrustning som ska med. På Gotland hade vi all utrustning i Tuscon – plus två personer! Jag fick bra vinklar från takluckan också. Den funkar som filmbil.

Hade du några favoritfeatures?

– Rattvärmen. När vi var på Gotland var morgnarna extremt kalla, efter att ha hållit kamera i nollgradigt i tre timmar var det skönt med rattvärme när vi skulle köra vidare.

Vart vill du köra Tuscon härnäst?

– Till nästa jobb jag ska göra i Stockholm.


FAKTA TIM LORENTZÉN

Yrke Filmare.
Bor Lägenhet i Vasastan, Stockholm.
Favoritplats Gotland.
Aktuell med Modekampanj för Nelly.com.
Följ Tim Instagram @tmlorntzn och via hemsidan onfleekfilm.com

FÖDD ATT UTKLASSA

Djärv formgivning, smart teknologi och en exklusiv premiumkänsla. Det är några av skälen till att nya Tucson gör succé. Sätt dig bakom ratten på den starka SUVen och upplev njutningen i en storslagen körupplevelse.
Mer om bilen Bygg din bil

ÄVENTYRAREN TIM LORENTZÉN
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se