Toppbild artikel utvecklingen av suven santa fe

SÅ HAR NYA SANTA FE UTVECKLATS

Bilnyheter - 11 Juli 2016

Nya Santa Fe är en succé som har hyllats av motorjournalister över hela världen. Det här är anledningarna till att den har lyckats få så många på fall.

Santa Fe tog världen med häpnad redan när den första versionen av suven kom ut på marknaden år 2001. Då var det en av de första suvarna på den svenska marknaden, där kombimodellerna länge hade regerat. Sedan dess har suvarna blivit allt mer populära, och Santa Fe har blivit allt mer avancerad.
– Santa Fe har löpande utvecklats till att bli mer och mer exklusiv.

Det har satsats starkt på tekniken och säkerheten, och den senaste uppdateringen förde exempelvis med sig adaptiv farthållare som själv håller avståndet till bilen framför, och en 360-graders kamera som gör det enkelt att köra och parkera bilen även på trånga utrymmen. Men det största med Santa Fe är ändå känslan i bilen, säger David Bjerkdahl, produktansvarig på Hyundai.

Upplevelsen av en bil är precis som en människas personlighet – en helhet skapad av många olika framträdande och effektskapande egenskaper. För Santa Fe är de egenskaperna noga frammejslade. De exklusiva materialen i kupén med stolar gjorda för behagligt sittande och gott om utrymme för benen skapar en komfort som får föraren att se fram emot långkörningen. I kupén blir de avancerade tekniska funktionerna också genast kännbara. En aktiv parkeringsassistans hjälper dig att manövrera bilen in och ut från fickparkeringar och vinkelrät parkering. Du behöver bara bromsa och gasa så sköter Santa Fe resten. Dessutom har Hyundai satt säkerheten i absolut fokus och

därmed fångat många familjers blickar. Dödavinkelvarning, filbytesvarning, autobroms, och en konstruktion som är optimerad för högsta säkerhet är några av egenskaperna som förutom den adaptiva farthållaren och 360-graders kameran hjälper till att göra körningen säkrare. Något som självklart har belönats med fem stjärnor och väldigt höga poäng i NCAP:s omfattande säkerhetstest.
– De goda resultaten intygar att du verkligen kan känna dig säker på vägen i en Santa Fe. Något som också förmedlas till en kännbar trygghet när man kör bilen, säger David Bjerkdahl, produktansvarig på Hyundai.

Santa Fe är därmed en trygg, stabil och exklusiv personlighet, som skyddar dig i bilen med både aktiva och passiva funktioner. Och på tal om behov för familjer har så klart även bilens storlek och bagageutrymme varit viktigt för Santa Fes framgång.
– Nya Santa Fe är väldigt flexibel med fullt fällbara ryggstöd och den går att få som både 5- och 7-sits, säger David Bjerkdahl.

Den prisbelönta bloggaren och fotografen Jonna Jinton tog nyligen med Santa Fe på sina drömmars resa. Utan färdig plan och tider att passa körde hon till sin längtan hundra mil norrut med Riksgränsen i sikte, och fick på riktigt känna av körkänslan i nya Santa Fe.
– Att få färdas i en splitterny Santa Fe var en stor upplevelse i sig.

Trots att jag inte är van att köra så långa avstånd, kändes det aldrig som att jag körde särskilt långt. Och bara känslan att köra den sen. Så mjukt och lätt med alla spännande tekniska funktioner, det kändes verkligen lyxigt, säger hon.

Under en veckas tid tillbringade Jonna nästan dag som natt i bilen.
– Bland de mysigaste stunderna under resan var när jag körde sent på kvällarna och nätterna och lyssnade på radion, sjöng med i låtarna och samtidigt njöt av det vackra landskapet utanför fönstren. Jag hade allt jag behövde i bilen. Jag var fri som vinden.

Uppdatering: En uppdaterad version av Santa Fe lanseras 2019


SÅ HAR NYA SANTA FE UTVECKLATS
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se