Däck och hjul

Däcken är centrala för bilens funktion.

Däcken är den enda kontakten mellan bilen och vägen. Bilens säkerhet, prestanda och komfort påverkas av vilka däck och fälgar du väljer. Eftersom hjulen har så stor inverkan på bilen, måste de även kontrolleras regelbundet. Vi är experter på Hyundai och vet vad som är bäst för just din bil. Fråga oss inför ditt bilköp eller hjulbyte, vi hjälper gärna till.

Hitta Hyundaiverkstad Kontakta oss för att boka tid

Vi hjälper dig kontrollera hjulen

Spara pengar, minska din miljöpåverkan och öka säkerheten

Tire profile measurement mindre

Mät mönsterdjupet

Mönsterdjupet är avgörande för väggreppet. 1,6 mm är minsta godkända mönsterdjup för sommarväglag och 3 mm för vinterväglag. Vi rekommenderar att du alltid har minst 3 mm för att bland annat minska risken för vattenplaning. Vi undersöker mönsterdjupet när vi byter hjul åt dig.

lufttryck grand santa fe

Undersök lufttrycket

Det är viktigt att regelbundet kontrollera lufttrycket i däcken för att spara på både ekonomin och miljön. Har du för lågt tryck drar bilen mer bränsle och däcken slits snabbare. Dessutom blir bilen mer lättstyrd om du har rätt lufttryck i hjulen.

Tire hotel 2

Hantera fyrhjulsdriften rätt

För att fyrhjulsdriften ska fungera optimalt måste samma märke, modell och specifikation finnas på alla hjulen. Det är viktigt att tänka på, eftersom garantin inte gäller vid skador som uppkommer för att man kört med felaktiga däck. Att ha nya däck fram och gamla bak kan även det förstöra fyrhjulsdriften, eftersom hjulen då roterar olika. För jämnt slitage bör hjulparen mellan fram- och bakaxel skiftas vid säsongsbyte.

Tire change

Balansera hjulen

Att ha rätt balans på hjulen innebär att trycket fördelas jämnt på de 4 hjulen. Det är viktigt för väghållningen samt minskat slitage på däck och bil. Om hjulen inte är i balans kan det skaka och vibrera i både ratt och nackstöd.

Hjulbyte

Skona både ryggen och hjulen

Inför vår och vinter behöver bilens hjul bytas. Mellan 31 mars - 15 april blir det högt tryck på däckverkstäder eftersom många tar av sina vinterhjul. Samma höga efterfrågan på tider gäller strax innan december. Kom därför ihåg att i god tid boka in ett hjulbyte inför varje säsong.

  • 1 december - 31 mars måste bilen vara försedd med vinterdäck vid vinterväglag*.
  • 1 oktober - 15 april är det tillåtet att köra på dubbdäck. Utöver det får dubbdäck användas vid vinterväglag*.

Däcktillverkare rekommenderar att du skiftar till vinterdäck redan vid +5 grader för optimal prestanda.

Hitta din Hyundaiverkstad Boka tid

Tire-Service-compressor

*Polisens definition av vinterväglag är snö, is eller frost på vägbanan eller angränsande vägar.

Däckhotell

Spara tid, kraft och utrymme

Tire-Hotel-compressor

Däckhotell är mer än bara förvaring. Vi ser till att hålla däcken i bästa skick.

  • Förvarar dem hängande eller liggande – Ser till att de hålls svalt och mörkt
  • Rengör och torkar av dem

Med ett däckhotell får du helt enkelt förvaring samt ett helhetsåtagande av skötseln av dina hjul. De flesta av våra anläggningar kan erbjuda dig däckhotell.

Hitta din Hyundaiverkstad Boka tid

Kontakta oss för tidsbokning

Låt din auktoriserade Hyundaiverkstad hjälpa dig

Boka tid hos ditt serviceställe.

*
*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Provkorning thankyou

Tack!

Vi har tagit emot din förfrågan och kommer kontakta dig så snart vi kan. Har du några frågor eller funderingar och hellre vill ringa når du oss på 020-677 677. En bekräftelse skickas även till den e-post adress du angivit


Originalservice och
Originalservice 6+

Fackmässigt arbete, personligt bemötande och besökstid som passar dig. En auktoriserad verkstad ger din bil rätt service, reparation och tillbehör.

Läs mer

Säsongskontroller

Varje årstid ställer sina krav på bilen. Våra tekniker förbereder så att din bil klarar snö och is inför vintern och de långa bilturerna på sommaren.

Läs mer

Förbesiktning

Slipp överraskningar när du ska på bilbesiktning. Kom till din Hyundaiverkstad så gör de en kostnadsfri kontroll av din bil innan du kör till besiktningen.

Läs mer

Reparation och slitage

Vi reparerar såväl skador som slitage så att din bil fortsätter vara av högsta kvalitet. Till exempel vid stenskott, bromsbyte och karosskador.

Läs mer

Däck och hjul

Spara tid, kraft och utrymme – lämna in din bil för byte av hjul hos oss. Däcken kontrolleras av våra experter så att du färdas säkert.

Läs mer

Multimedia och
navigation

När du servar bilen hos en Hyundaiverkstad utförs en uppdatering av ditt navigationssystem. Här får du även info om hur du ansluter din mobiltelefeon.

Läs mer

Hyundai Original

Originaldelar och tillbehör är det bästa alternativet för din Hyundai. De är tillverkade för att hålla lika hög kvalitet som delarna som monterades när bilen byggdes i fabriken.

Läs mer

Program-
uppdateringar

När du servar bilen hos en Hyundaiverkstad uppdaterar vi alltid med den senaste mjukvaran för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt bilägande.

Läs mer
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se