Ioniq sa   fungerar den

3 ANLEDNINGAR TILL ATT INSTALLERA EN LADDBOX HEMMA

Miljö - 3 Januari 2018

Funderar du på att köpa en elbil och vill därför veta mer om laddboxar? Eller har du redan en elbil, men är osäker på om det är värt att skaffa en laddbox? Oavsett hur just din situation ser ut finns framför allt 3 anledningar till varför vi varmt rekommenderar alla att skaffa en laddbox.


1. Ladda säkrare

Även om det går att ladda sitt laddbara fordon i ett vanligt uttag i hemmet, avråder vi från det på grund av säkerhetsskäl. Till skillnad från ett vanligt uttag, har laddboxen nämligen ständig kommunikation med bilen, för att se till att inget oväntat händer. De inbyggda säkerhetsfunktionerna laddboxen har ser till att elen bryts ifall bilen inte är korrekt ansluten.

Eftersom den typen av säkerhet inte finns vid laddning i vanligt eluttag, rekommenderar vi att du utrustar hemmet med en laddbox och installation från Vattenfall för att försäkra dig om att laddningen sker säkert.

ioniq-plug-in-laddning

2. Ladda effektivareIONIQ laddaDen mest effektiva tiden att ladda din bil är medan du sover. Då behöver du inte avbryta laddningen för att använda bilen innan den hinner bli fulladdad. På så sätt slipper du ladda flertalet kortare stunder samt fundera på om du har tillräckligt med el för att nå din slutdestination. Dessutom laddar du din elbil snabbare i en laddbox än i ett vanligt eluttag. En laddbox laddar minimum 16A, medan ett uttag brukar ge 6-10A. Det betyder att IONIQ electric fulladdas på 5-8 timmar med en laddbox, men på 12-20 timmar i ett eluttag. På så sätt effektiviseras även själva laddprocessen med en laddbox.

Läs om vår laddbox här

3. Ladda billigareEn full laddning via en laddbox i ditt eget hem kostar cirka 20-25 kronor. När du laddar på en laddstation varierar kostnaden beroende på vem som äger stationen, men den kan vara upp emot 80 kronor för en full laddning. I längden kan du därmed spara in stora summor genom att mestadels ladda hemma.

IONIQ plugin

Undrar du något?

Vill du få hjälp att välja utrustningspaket eller få svar på knepiga frågor?

Vi finns i chatten till höger eller i nedan kanaler kl 8-18 på vardagar för att hjälpa till!

Eller besök din Hyundaihandlare för att få veta mer.

Hitta Hyundaihandlare

Kontakta oss på kundservice@hyundai.se eller 020-677 677

Lär dig mer om elbilar

stora bilpriset cropped

IONIQ - VINNARE AV STORA BILPRISET 2017!

Läs artikeln

vanliga frågor cropped

VANLIGA FRÅGOR OM ELEKTRIFIERADE BILAR

Läs artikeln

plug in croppes

DÄRFÖR STICKER IONIQ UT I KLASSEN

Läs artikeln

3 ANLEDNINGAR TILL ATT INSTALLERA EN LADDBOX HEMMA
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se