Tucson mildhybrid

3 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR AC:N ALLTID SKA VARA PÅ

Interiör och instrumentering - 31 Maj 2018

En sval bil med AC uppskattas ofta högt på sommaren. Många av oss tror att AC:n kyler ner bilen genom att spruta in kall luft. Det som egentligen händer är att den tar bort värmen ur luften. Värme är energi, och det är den energin som en AC tar bort. När energin försvinner, kyls luften. En AC är lika viktig på vintern som på sommaren - låt oss förklara varför.


1. Ta bort fukten ur din bil

Kanske har du varit med om att du svettig efter ett träningspass sätter dig i bilen och rutorna immar igen? Med hjälp av AC:n kan du bli av med imman snabbare. Detsamma gäller under sommaren. Genom att ta bort värmen ur luften kyler AC:n bilen och fukten minskas. Även under vintern tar den bort fukt som utsöndras från den snö och is som kommer in i bilen.

Kall luft är torr, medan varm luft kan innehålla fukt. Det betyder att ju kallare luften är, desto torrare är den. En AC håller därmed bilen fri från fukt genom att kyla luften.

interior red land

2. Öka livslängden på din AC

Den främsta anledningen till att vi ska använda AC:n året om, är för att den håller längre då. När ett system med olja i sig inte används torkar packningar och tätningar, vilket gör att det börjar läcka och AC:n behöver servas.

Det går inte att överanvända en AC, eftersom den kan slå till och från efter behov av sig själv. Behöver temperaturen gå ned slår kompressorn till, men är det redan rätt temperatur i bilen stänger den automatiskt av sig. Därför bör AC:n alltid vara på.

3. Förhöjd komfort och säkerhet

kona-electric-rymlig

Den mest självklara anledningen till varför du ska använda AC är för komforten. Under en varm dag är det nästintill nödvändigt. Förutom att det ökar komforten att kunna anpassa temperaturen i bilen, ökar det även säkerheten.

En hög temperatur i bilen kan göra föraren sömnig, samt göra det svårare att helt kunna koncentrera sig på körningen. Med en sval temperatur blir körningen både mer komfortabel och säker.

Under extra varma dagar när du vill maximera effekten i din AC, bör du dra upp fläkten till max. Om du kör en Hyundai kan du trycka på Forceringsknappen för att maximera både AC:n och fläkten.

3 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR AC:N ALLTID SKA VARA PÅ
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se