Ioniq plug in topp

4 ANLEDNINGAR TILL ATT VÄLJA EN HYBRIDBIL

Miljö - 16 September 2018

Trenden är tydlig. I takt med att köpare blir allt mer miljömedvetna, fortsätter hybridbilars popularitet att öka. Under första kvartalet av 2018 utgjorde EU:s bilförsäljning av alternativt drivna fordon - inklusive el- och laddhybrider - 6,5 %, jämfört med 5 % under samma period 2017. Om du vill köra en grönare bil utan att behöva tumma på räckvidden, kan en hybridbil vara något för dig.


1. Minska dina kostnader

Genom att byta från ett bränsle till det andra vid rätt tidpunkt och hastighet, kan hybridmotorn arbeta med maximal effektivitet. Det resulterar i övergripande bränsleeffektivitet, vilket betyder minskad bränslekostnad.

Det är även generellt sett billigare att köra på el än att köra på bensin eller diesel. Driftkostnaden för en ren elbil är 1-2 kronor per mil, medan motsvarande kostnad för en bensin- eller dieseldriven bil ligger på 5-10 kronor per mil. En laddhybrid kan du köra på endast el, och därmed får ner driftkostnaden per mil.

Med det nya fordonsskattesystemet bonus malus blir det dessutom billigare att köpa en hydridbil. Bonus malus premierar nämligen fordon med låga koldioxidutsläpp med en bonus, samt minimal skatt. Samtidigt belastas fordon med relativt höga koldioxidutsläpp med högre skatt.

Bonusen startar på 10 000 kr, för bilar med ett utsläpp på max 60 gram CO2/km. För varje gram utsläpp som minskar, ökar beloppet med 833 kr - där maxtaket är 60 000 kr i bonus. Exempelvis får vår laddhybrid IONIQ plug-in 38 333 kr i bonus.

2. Ett bättre val för miljön

En hybrid är en bil som drivs av flera olika kraftkällor. Tack vare kombinationen av ett batteri, en elmotor och en förbränningsmotor, släpper hybridbilar ut mindre avgaser än konventionella bilar gör. Det är oerhört viktigt.

Regeringen har som mål att vid 2030 minska utsläppen av växtgaser med 40%. Där spelar eldrivna bilar en viktig roll. Jämför utsläppsnivåerna i det här exemplet:

  • Vår laddhybrid IONIQ plug-in: 26g CO2/100 km
  • Vår elhybrid IONIQ hybrid: 79g CO2/100 km
  • Bensindriven bil i jämförbar storlek: ca 130g CO2/100 km

Bensinbilen släpper därmed ut 400% mer, jämfört med laddhybriden.

Ioniq-plugin-Image-Grid-block02-new

3. Aerodynamisk och bränsleeffektiv design

Hybridbilars design är väl genomtänkt, utformad för att minska luftmotståndet. Därmed minskas bränsleförbrukningen, då ökad bränsleeffektivitet även innebär ökad räckvidd. Det beror på att all energi som används för att övervinna luftmotstånd går förlorad - därför är det en faktor som påverkar elbilars räckvidd i stor utsträckning.

Även materialvalet är avgörande för aerodynamiken. Till exempel är våra hybridbilar till stor del utformade i aluminium, vilket minskar vikten. Som ett resultat har de ett klassledande luftmotstånd på endast 0,24 cW.

4. Samma körglädje som i traditionella bilar

När hybridbilar introducerades på den europeiska marknaden 2001, fanns viss osäkerhet kring den nya drivlinan. Nu råder det dock inga tvivel. Hybridbilar skänker lika mycket körglädje som andra bilar - om inte mer, tack vare hur snabbt de reagerar. I takt med att hybridtekniken har utvecklats under åren, har prestanda och känsla på vägen blivit bättre och bättre.

Dessutom är hybridbilar generellt sett moderna, utrustade med aktiva säkerhetsfunktioner och ny teknik. Därmed får du samma körglädje som i traditionella bilar, men med minskad bränsleförbrukning och utsläpp.

4 ANLEDNINGAR TILL ATT VÄLJA EN HYBRIDBIL
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se