Toppbild nya i30 kombi basta familjebilen

SÅ VÄLJER DU RÄTT BIL NÄR FAMILJEN VÄXER

Bilnyheter - 14 Juni 2016

När första barnet anländer eller familjen växer sig allt större – då är det oftast dags att göra ett besök i bilhallen. Men hur väljer man bäst bil för sina behov? Och vilken storlek ska man egentligen satsa på? Här är guiden som hjälper dig att hitta rätt.

Sällan blir så många sugna på ny bil som när första barnet är på väg eller familjen växer med nya tillskott. Traditionellt har de flesta i det här läget valt en kombimodell, så det är därför inte förvånande att i30 Kombi är en av de modeller som flest kikar på. Men de senaste åren har SUV:ar eller kompakta crossovers vunnit mark och blivit ett väldigt populärt alternativ.
Men även om de rymliga kombimodellerna är prisvärda och ger mycket bil för pengarna, och SUV:arna älskas för sin körglädje och lyx, finns det enligt Patric Holm, säljare vid Hyundai center i Malmö, fler alternativ.
– Det blir allt vanligare att förstagångsföräldrar väljer att satsa på en mindre bil när familjen växer. Många unga föräldrar bor i stan och både barnvagn och barnstol får plats i en i20, säger Patric Holm.

Fördelen med att satsa på liten bil för cityföräldrar är flera. Förutom att det blir lättare att hitta parkeringsplatser nära hemmet visar statistik att i20 behålls länge. När familjen växer ytterligare och lägenheten byts mot hus är det vanligt att den lilla bilen, som ofta inte har gått många mil, används som andrabil.
– På det sättet får bilen en helt ny funktion, säger Patric Holm.

När det kommer till bilbarnstol är det viktigt att tänka på att airbagen ska kunna kopplas ur i framsätet. Att det sedan finns ISOFIX för att lätt kunna montera bilbarnstolar är ytterligare en detalj som gör vardagen för föräldrar enklare.

– Det är oftast inga problem att få plats med två bilbarnstolar. Kommer barnen tätt och en förälder vill sitta mellan bilbarnstolarna är det bra att satsa på en så bred bil som möjligt, säger Patric Holm.

bagerumsmatta,gummi i40

Han tillägger även att en bred och rymlig Santa Fe är ett ypperligt val om en vuxen vill sitta mellan bilbarnstolarna.

Något annat som blivande föräldrar bör tänka på är utrymme för barnvagn. Patric Holms tips är att ta med den tilltänkta barnvagnen när du går på biljakt. Även om en barnvagn utan problem får plats i de allra flesta modeller är det ett plus om det känns lätt och smidigt att lasta i och ur vagnen.

Förutom användningsområde, antal barn i bilbarnstol och val av barnvagn är det en stor fördel att vara ute i god tid. Är det tre månader kvar till beräknad födsel? Ja då är det hög tid att börja jakten på familjens nya drömbil.

i20-in-action-compressor

Den lilla familjen

Både i20 och i30 är smidiga val för nyblivna föräldrar, och om familjen växer kan i20 lätt användas som andrabil. Med generösa garantipaket - vilket alla Hyundai har - med både 5 års nybilsgaranti och vägassistans, kan ägaren koppla av om olyckan är framme.
Utforska i20 här
Utforska i30 här

i30-kombi-pip-image-grid-spacee

Fyra i familjen

Små barn blir snabbt stora. Har du långa tonårsbarn som kräver sin plats i baksätet kan i30 Kombi vara bilen för dig. Baksätet är rymligt och det finns gott om benutrymme för två gängliga tonåringar. Hyundai i30 Kombi har dessutom utsetts till den billigaste större kombin att äga av oberoende granskaren Bilpriser.se.
Utforska i30 Kombi här

tucson 48v beskuren

Storfamiljen

För storfamiljen eller familjen som vill ha det lilla extra är båda våra SUV:ar Tucson och Santa Fe attraktiva val. Med stora bagageutrymmen, rymliga kupéer, samt moderna säkerhetsfunktioner uppfyller de många krav.

Utforska Tucson här
Utforska Santa Fe här

SÅ VÄLJER DU RÄTT BIL NÄR FAMILJEN VÄXER
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se