Nexohelbild

BILAR FÖR MILJÖN, HEMMET OCH MÄNNISKAN

Teknik - 24 Januari 2018

I samband med teknikmässan Consumer Electronics Show (CES) 2018 i Las Vegas, avslöjade vi två stora mål vi jobbar mot - Hydrogen Life Vision och en Intelligent Cockpit. Båda två är i linje med vår framtidsvision och kontinuerliga arbete mot ett innovativt samhälle där alla delar i livet är sammankopplade.


Hydrogen Life Vision

För att framtidens samhälle ska vara både innovativt och miljövänligt, behöver vissa förändringar ske. Enligt oss är nyckeln en oändlig energikälla, så att vi slipper begränsa oss och de utvecklingar som sker. Den energikällan är vätgas.

Drömmen om en sådan framtid är vad som har drivit oss till att utveckla elbilar som drivs av vätgas, eftersom ett första steg mot ett vätgasdrivet samhälle är just sådana bilar.

avlang nexo

hydrogen nexo

NEXO - vår nya elbil

Ett fordon som drivs av vätgas är det mest miljövänliga sättet att transportera på. Vår nya elbil, NEXO, gör just det. Förutom att NEXO har nollutsläpp renas den luft som passerar bilsystemets filter, vilket kan minska fint damm med 99.9%. En sådan minskning förbättrar luftkvalitén oerhört. NEXO är därför ett utmärkt val för dig som vill ha så lite miljöpåverkan som möjligt.

Driv hemmet med bilen

Vår vision om en energikälla med nollutsläpp är dock inte begränsad till transportation utan innefattar hela vardagen, där den vätgasdrivna elbilen blir hemmets hjärta. Elbilar som NEXO har möjlighet att kunna ge energi till vardagliga hushållsapparater, och därmed förflytta påfrestningen på elnätet till vätetanken. Utöver det kan NEXO även förse oss med rent vatten som kan användas till flertalet områden - exempelvis till att odla växter - eftersom den enda biprodukten vätgasbilar avger är vatten.

nexotoppen


Intelligent Cockpit

Intelligent Personal Cockpit 1

Framtagningen av vår Intelligent Cockpit är en del av vårt kontinuerliga arbete med uppkopplade bilar och innefattar flertalet moderna funktioner.

Bland annat har vår in-house start up, Tune!t, utvecklat funktioner som gör din körupplevelse personligt anpassad. Systemet kan justera sätets position efter din längd samt välja musik utefter dina preferenser. Dessutom kan bildörren imponerande nog öppnas endast genom att du knackar två gånger.

Förenkla din vardag

Vår Intelligent Cockpit tar även röststyrning till en helt ny nivå. Att kontrollera vanliga bilfunktioner såsom air-conditioning, soltak och dörrlås är bara början på de möjligheter som kommer att erbjudas. Tack vare funktioner som utvecklats med hjälp av röstigenkänningsteknik från SoundHound, suddas gränserna mellan hemmet och bilen ut. Plötsligt kan du kontrollera funktioner som lampor och musik i ditt hem, genom röststyrning i bilen.

Dessutom kan det utvecklade systemet uppfatta flera kommandon i en och samma mening, vilket bidrar till känslan av att ha en vanlig konversation. Vår Intelligent Cockpit kan dessutom förutse vilka behov du som förare kan tänkas ha och ger dig användbar information utefter dem - exempelvis en påminnelse om att du har ett möte och när du bör åka för att komma i tid.Intelligent Personal Cockpit2

Wellness Care

En annan viktig del av vår Intelligent Personal Cockpit är Wellness Care, som via två sensorer som placeras på ratten och sätet ser till att föraren mår bra. Sensorerna mäter förarens hjärtfrekvens för att förutse plötsliga ändringar som förhöjd stressnivå. I ett sådant fall kan systemet hjälpa föraren genom att ge direkt tillgång till en uppkopplad visuell konsultation med en doktor,eller helt enkelt sätta på en lugnande spellista samt dämpa kabinbelysningen för en fridfullare körupplevelse. Eftersom stress kan leda till andra sjukdomar och påverka körsäkerheten kan Wellness Care hjälpa förare att hålla sig både friskare och säkrare. Wellness Care kommer även ha en lärande algoritm som kan ge personlig återkoppling efter en analys av förarens stressnivå.


Vill du veta mer om ny bilteknik?

nexo cropped

NEXO - VÅR NYA ELBIL

Upptäck NEXO

förbättra cropped

AUTONOMA BILAR

Läs artikeln

Vision cropped

VÅR VISION FÖR 2025

Läs artikeln

BILAR FÖR MILJÖN, HEMMET OCH MÄNNISKAN
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se