Tucson org header image

DÄRFÖR GÖR TUCSON SUCCÉ

Bilnyheter - 30 Mars 2016

När nya SUVen Tucson lanserades slog den på sex veckor försäljningsrekord för Hyundai i Europa. Tung och kraftfull, teknologiskt avancerad och lyxig – här är skälen till att Tucson har gjort succé.

Crossovers och kompakta SUVar vinner allt mer mark i bilbranschen, och populariteten är förståelig. Kraftfulla körupplevelser, gott om utrymme, en komfort som präglas av lyx, och ofta högteknologiska lösningar är några av egenskaperna som lockar. I en mer kompakt hydda än de traditionella SUVarna blir det här en bil som passar stadslivet, barnfamiljen och äventyren. Men konkurrensen i segmentet är hård. När Hyundai lanserade en nykomling, Tucson, var det många som trodde att marknaden redan var maxad. Men Tucson stack ut. Med en djärv design, säkerhet som gett betyg som flera konkurrenter inte har lyckats nå upp till, och avancerad teknik har Tucson både fått priser och skapat försäljningsrekord.
– Det är en personbil med mer attityd och flexibilitet, säger Hyundais produktchef David Bjerkdahl.
Den högre markfria gången, som ger invändig volym och god sikt över vägen, kombinerat med en styrka och responsivitet i körningen är några av egenskaperna som provkörare först brukar reagera på.

– Det är mer volym invändigt än i en vanlig familjekombi och den har ett lättare insteg. Man kan enkelt lyfta i och ur bagage eller en barnstol utan att behöva böja sig ned, förklarar David Bjerkdahl.
Lastutrymmet och säkerheten gör att även barnfamiljerna har fått upp ögonen för bilen, vilket förstärktes när Tuscon fick toppbetyg i de rigorösa säkerhetstesterna hos Euro NCAP.
Under våren åkte filmskaparen Tim Lorentzén ut med Tucson på Gotland. En resa som skildras i filmen nedan.
– Det är en av de skönaste bilarna jag kört. Lätt att ha att göra med och den känns trygg både som sommar- och vinterbil, berättar Tim.
Som filmare har han mycket utrustning och därför var det stora bagageutrymmet ett naturligt plus. Men det fanns en annan detalj som överraskade honom:
– Rattvärmen! När vi var på Gotland var morgnarna extremt kalla, efter att ha hållit kamera i nollgradigt i tre timmar var det skönt med rattvärme när vi skulle köra vidare.
Se Tims äventyr med Tucson i filmen nedan.

Den här artikeln avser Tucson modellår 2016.

Tucson tl highlightblocks5

HUR SKULLE DU BYGGA DIN TUCSON?

Skapa din drömbil, precis som du vill ha den.

Det är en av de skönaste bilarna jag kört.
– Tim Lorentzén

"Vår Tucson har kört170 mil. Jag njuter varje gång jag sätter mig bakom ratten!" – Bengt Grafström

"Underbar bil" – Lillemor Carlsson

"Första resan från Skåne till Lappland har varit fantastisk!" – Bertil Hagberg

TUCSON

Djärv formgivning, smart teknologi och en exklusiv premiumkänsla. Det är några av skälen till att nya Tucson gör succé. Sätt dig bakom ratten på den starka SUVen och upplev njutningen i en storslagen körupplevelse.

Mer om bilen

Några av funktionerna i Tucson

• Autobroms. • Kollisionsvarning. • Dödavinkelvarning. • Varning för korsande trafik vid backning ur parkeringsficka. • Aktiv filhållningsassistans. • LED-kurvljus • Huvlyftsystem/Fotgängarskydd. • Navigationssystem (inkl.backkamera i 8” display. • Panorama soltak. • Eluppvärmd ratt

Bygg din bil
DÄRFÖR GÖR TUCSON SUCCÉ
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se