Toppbild i30 jan artikel2

PRESSEN SÄGER SITT OM NYA i30 KOMBI

Bilnyheter - 17 Januari 2018

Nya generationens i30 Kombi kommer med bland annat filhållningsassistans och autobroms som standard. Men inte bara det; det extra stora bagageutrymmet och nytt chassi har lyft i30 Kombi ytterligare. Uppdateringar som experterna verkar tycka om.

Experterna i pressen har tyckt till om nya i30 Kombi och genomgående har den mottagit flera glädjerop just för det generösa lastutrymmet – trots sin kompakta förpackning.

– Vi är särskilt stolta över lastutrymmet i nya i30 Kombi. Med över 600 liter så hör det till de största i klassen, samtidigt som i30 Kombi behåller en attraktiv design och en bra känsla, säger Henrik Degling, Produktchef på Hyundai.

En kompakt kombi som lastar mycket, känns smidig och samtidigt är iögonfallande är en svår ekvation. Dessutom ska priset vara rätt. Men enligt pressen, talar mycket för att i30 Kombi lyckats med just det. Så här skriver Alla tjänstebilar:

"Dessutom är den en riktig storlastare som numera sväljer 602 liter under insynsskyddet och det är betydligt mer än t.ex. den större Volvo V90. Fäller man baksätet så klarar den av hela 1 650 liter. Inte illa för en så kompakt bil."

i30-jan-bagage-450x250

Auto Motor & Sport tycker att designen inte hamnat i baksätet till fördel för lastutrymmet:

Bäst av allt är att bakdelen är snyggt förpackad utan designmässigt krimskrams

i30-Kombi-compare

Upptäck nya i30 Kombi

Med den senaste säkerhetstekniken och generösa utrymmen är i30 Kombi det perfekta valet för den moderna familjen. Bygg din egen version av bilen för att se vårt utbud av olika utrustningspaket och hitta det som passar just dig.

Bygg din bilLäs mer om bilen

Utöver utrymme och design så har både chassi, konstruktion och styrning setts över. Bland annat har konstruktionen numer en större andel höghållfast stål vilket bidragit till att både känsla bakom ratten och vägegenskaper blivit bättre.

450x350-i30-jan-artikel-plats

Den har trygga vägegenskaper som utmärker sig speciellt på krokiga vägar där den känns riktigt kul att köra”, skriver Alla tjänstebilar.

Och även Auto Motor & Sport stämmer in i kören.

Däremot gläds vi åt den exakta styrningen med bra servoverkan, och det väl avstämda och komfortabla chassit. i30 Kombi har kort och gott vägegenskaper som den inte alls behöver skämmas för bland sina konkurrenter.

Testföraren på Dagens industri är också positiv till körupplevelsen:

I kombin hittar vi samma typ av aluminium¬skenor och bågar som Audi en gång var först med. Känns lyxigt och smart. Men det som tänder mig mest är de balanserade och behagliga köregenskaperna.


Invändigt har i30 Kombi genomgått uppdateringar, särskilt vid förarmiljön. Med den nya 8”pekskärmen med infotainment, med LIVE Services, Apple CarPlay och Android Auto kan du få uppdaterad information och underhållning under resan.

Förarmiljön har genomgått stora förändringar. Den är snygg, logisk och lättarbetad. Infotainmentsystemets 8” pekskärm innehåller mängder av funktioner som är lätta att hitta.
Alla tjänstebilar

När det kommer till säkerheten råder det inga tveksamheter. Nya i30 Kombi finns med mängder med säkerhetsfunktioner som bland annat autobroms, filhållningsassistans och kollisionsvarnare. Tillsammans med den låga bränsleekonomin, det stora utrymmet sammanfattas nya i30 Kombi såhär:

Nya Hyundai i30 Kombi är ett bra alternativ för de som letar efter en ekonomisk, komfortabel och säker storlastare i mellanklassen.
Alla Tjänstebilar

Till den nya generationen i30 hör också den aningen mindre i30 5-dörrars. Samma bil och funktioner – men utan det större bagageutrymmet. Dagens industri testkörde båda bilarna under sitt test och summerar:

Hyundai i30 är utan tvekan en av årets mest positiva överraskningar. Bilen känns helgjuten och bjuder åtminstone mig på en av de absolut bästa körställningarna under årets test.

storfavorit-se-nya-i30-kombi-jan


Läs hela recensionerna här.

Auto Motor & Sport: "Prov: Hyundai i30 Kombi – bra utrymmen"

Alla Tjänstebilar: "TEST: Nya Hyundai i30 Kombi – En storlastare i kompakt kostym"

Dagens industri: Biltest: En behaglig överraskning

PRESSEN SÄGER SITT OM NYA i30 KOMBI
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se