Hyundai and kia self parking concept photo2 compressor

SNART KAN DIN ELBIL SKÖTA LADDNINGEN SJÄLV

Innovation - 28 Februari 2019

I en perfekt värld skulle du slippa ladda din elbil - den skulle sköta det själv. Dessutom skulle det alltid finnas plats att ladda, även i fulla parkeringshus. Låter det för bra för att vara sant? Snart är det vår verklighet! Tillsammans med Kia Motors arbetar vi just nu för att utveckla framtidens laddningssystem för elbilar.


Laddningssystemet kommer att skötas med hjälp av smartphones, som du använder för att be din elbil att ladda. Bilen letar då själv upp en ledig laddningsstation och kör dit.

När bilen är fulladdad lämnar den laddstationen och parkerar på en annan ledig parkeringsplats. På så sätt får andra elfordon plats att ladda.

När du ska åka från parkeringen kan du dessutom använda systemet för att ringa till din bil, som då kommer till dig. Smidigare blir det inte!

csm hyundai-and-kia-selfparking-concept-01-1610 906928e204

Den övergripande processen utförs genom kontinuerlig kommunikation mellan elbil, parkeringsplats, laddningssystem och förare. Parkeringsplatsen skickar information om vilka parkeringsplatser och laddstationer som är lediga, medan systemet uppdaterar laddningsstatus för fordonet i realtid.

Tekniken kan möjligtvis göras tillgänglig i samband med lanseringen av självkörande bilar på nivå 4, vilket förhoppningsvis sker år 2025. Dessutom planerar vi att tillsammans med Kia Motors lansera autonoma fordon i några smarta städer från 2021. Målet att lansera helt självkörande bilar - vilket är nivå 5 - planerar vi att nå vid 2030.

csm hyundai-and-kia-selfparking-concept-03-1610 7b1fbe951b

SNART KAN DIN ELBIL SKÖTA LADDNINGEN SJÄLV
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se