Tucson pris hme prop290x160

NYA TUCSON SKÖRDAR FRAMGÅNGAR

Bilnyheter - 5 Maj 2016

Att lansera en ny crossover i det tungt konkurrensutsatta C-segmentet är en riskfylld utmaning för bilföretag. Fyra månader efter att nya Tucson från Hyundai rullade in på marknaden talar försäljningsrekord och prisregn sitt tydliga språk – Tucson har gjort succé!

Det var i september som utbudet av kompakta suv:ar i Sverige fick en ny medlem –Tucson från Hyundai. Föregångaren ix35 ersattes och ut rullade en crossover med spetsat motorutbud, avancerad teknologi, en sportigare design och ökade dimensioner.

Det första mottagandet gavs av testförare och press där många gillande nickar delades ut. Bland annat skrev Vi Bilägare: ”Köregenskaper, säkerhet, utrymmen och åkkomfort – allt är bättre!” Tucson blev även testvinnare när den kompakta suv:en ställdes mot konkurrenterna Mazda CX-5 och Renault Kadjar i Vi Bilägare.

Men det var när Tucson nådde återförsäljarna som framgångssagan blev ett faktum. Sex veckor efter lanseringshelgen kom beskedet – Tucson hade slagit försäljningsrekord och blivit Hyundais snabbast säljande modell någonsin i Europa, med hela 61 000 beställningar.

Sara Öhman kör Hyundai Tucson
Nya Tucson intog den svenska marknaden i september 2015. Sedan dess har crossovern slagit försäljningsrekord.

Tle ara blue 1024 12

HUR SKULLE DU BYGGA DIN TUCSON?

Skapa din drömbil, precis som du vill ha den.

– Det är enormt glädjande att se hur bra helt nya Tucson tagits emot av kunderna och bilen förväntas ha stor betydelse för de lokala försäljningssiffrorna i Sverige, säger Michael Lönnerö, försäljningschef på Hyundai Sverige.

Prisbelönt säkerhet

Det varma mottagandet slutade dock inte där utan fortsatte sedan med prisregn. Tucson har både passiva och aktiva säkerhetssystem som exempelvis döda vinkel-varning, kollisionsvarning/autobroms, filhållningsassistans och huvlyftsystem som gör att bilens huv höjs och dämpar effekterna för en fotgängare vid kollision. Bilens prestation inom säkerhet gjorde att Euro NCAP, som utför rigorösa säkerhetstester, gav Hyundai Tucson fem stjärnor – toppbetyg. Bland annat Teknikens Värld fastslog att den positiva känslan i Tucson nu var förstärkt och noterade att Mazda MX-5 och Opel Karl inte lyckades få lika höga betyg. De fem stjärnorna i Euro NCAP:s uppdaterade säkerhetstester visar att Tucson är en av de säkraste bilarna inom

C-SUV klassen.

Säkerheten var också anledningen till att Folksam sedan delade ut priset Bra Val till Tucson, en utnämning som ges till nya bilar som uppfyller hårda kriterier inom säkerhetssystem. Men pokalerna fortsätter att delas ut även för andra aspekter med nykomlingen. Bland annat tekniksajten Recombu har utnämnt Tucson till ”Best family car 2015”, med pluspoäng för sin snygga design och nivån på modellens standardutrustning.

– Nya Hyundai Tucson har framgångsrikt tagit fajten till sina mer etablerade konkurrenter i det lilla SUV-segmentet. Bilen levererar bland annat den snyggaste designen i segmentet, en utmärkt byggkvalitet, en komfortabel och familjevänlig kupé, modern säkerhetsutrustning och effektiva motorer. Nya Tucson representerar piken av vad som är möjligt i en modern crossover – och det är ingen liten bragd i en klass full av utmärkta alternativ, säger Rory Reid, chefredaktör för Recombu Cars.

tucson-sara-bollnas-proportion-960x500

Dessutom har Tucson bland annat tilldelats priset ”International family vehicle of the year” av Road & Travel Magazine, ”Best compact crossover” utdelat på Miami International Auto Show och utnämnts till bilägarnas favorit i ”National Vehicle Experience Study”.

Efter fyra månader är det nog därmed säkert att säga detta: Sverige har fått en stark nyhet i suv-segmentet.

Uppdatering: Artikeln gäller Tucson modellår 2015

NYA TUCSON SKÖRDAR FRAMGÅNGAR
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se